logobutton.gif (18069 bytes)

homenav.gif (1381 bytes) historynav.gif (1154 bytes) branchesnav.gif (1592 bytes) officersnav.gif (1291 bytes) radsplusnav.gif (1338 bytes) salesnav.gif (1428 bytes) articlesnav.gif (1538 bytes)
membershipnav.gif (1543 bytes) eventsnav.gif (1448 bytes) newsnav.gif (1375 bytes) showsnav.gif (1455 bytes) mandatenav.gif (1587 bytes) linksnav.gif (1362 bytes) saleswantsnav.gif (1517 bytes)

pinheader.gif (3198 bytes)

Pin-Tailed Parrot Finch
Erythrura prasina

Other names: Pin-tailed Nonpareil, Nonpareil Parrot Finch.

Distribution: Laos, Thailand, the Malay Peninsula, Sumatra and Java.

Habitat: Forested areas including bamboo thickets and forest edges; also rice fields.

Aviary Habits: Can be difficult to acclimatise and breed, may need stimulation of a colony. Prefer planted flights/aviaries to cages; tend to obesity if kept in latter.

Diamond firetail Gouldian Firetail Blue faced parrot finch Red Browed finch Pintailed parrot finch Cherry finch